2019-12-06 10:35:49• hírek • Bede Emőke

Már közel 100 fiatal teljesítette a katasztrófavédelem önkéntes programját

Az önkéntesek nemzetközi világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete kezdeményezte. Ezen a napon azokat a személyeket emelik ki, akik önkéntesen, azaz anyagi ellenszolgáltatás nélkül különféle, mások számára hasznos tevékenységben vesznek részt.

Ebbe a becsületre méltó csoportba tartoznak azok a fiatalok is, akik a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség kötelékében részt vesznek abban az önkéntes programban, melyet 2016-ban szerveztek meg először. A Salvator din pasiune nevet viselő projekt az egész országban nagy sikert aratott, ennek köszönhetően pedig minden megyei katasztrófavédelemnek sikerült kiépítenie egy önkénteshálózatot.


Szatmár megyében jelen pillanatig 5 felkészítőt szerveztek, melyekre összesen 98 önkéntes iratkozott be és teljesítette sikeresen a végső vizsgát. Mindazok, akik elvégezték a képzést, önkéntes alapon támogathatják a SMURD-rohammentőkön szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzetet, részt vehetnek az ISU által szervezett tájékoztató és prevenciós kampányokban, illetve a különféle rendezvényeken és demonstrációkon is magukra ölthetik a piros egyenruhát.


Hogy méltó módon ünnepeljék meg az önkéntesek nemzetközi napján, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség számos eseményt szervezett az utóbbi napokban. Az „Aki megment egy életet, egy egész világot ment meg” nevű program során az óvodás, általános és középiskolást ismertettek meg az életmentés mikéntjével, valamint december 4-én az egyik helyi bevásárlóközpontban is bemutatókat szerveztek a nagyközönség számára.


A több napon át tartó események során egy ünnepélyes díjazás zárta december 5-én, melynek keretében Aurel Ulici ezredes, az ISU helyettes főfelügyelője elismerő oklevelet nyújtott át a legutóbbi széria sikeres végzőseinek, majd ezt követően az egység udvarán két látványos bemutatóra is sor került.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: